Fleurie Bear & Friends
exclusieve handgemaakte knuffels
voor kleine en grote mensen
Home      Vragen ...
 

 

Heb je een vraag?

 
Mail dan naar: Info@......nl      Vul op de puntjes fleuriebear in.   
Ofwel: fleuriebear.nl met info@ ervoor.
 
Wanneer het e-mailadres hier volledig wordt vermeld, leidt dit tot grote hoeveelheden ongewenste spam.
Hopelijk lukt het met deze aanwijzingen om het juiste mailadres samen te stellen.
 
 
 
Is een Fleurie ook voor volwassenen?
 
Een Fleurie Friend is niet leeftijdgebonden. Iedereen, groot en klein, heeft in zijn/haar leven wel eens behoefte aan zachtheid, vrolijkheid, warmte, luisteren zonder oordelen en getroost worden zonder meteen 'goede adviezen' te krijgen. Een Fleurie heeft eindeloos geduld en is graag jouw maatje in goede en slechte tijden.
 
 
Waarom heeft een Fleurie geen ogen of andere gezichtskenmerken?
 
Daar zijn verschillende redenen voor:
Een Fleurie heeft ook zonder ogen of mond duidelijk een eigen karakter. Plastic of opgenaaide ogen voegen weinig aan dit eigen karakter toe. Vooral ogen bepalen de uitstraling.  Plastic of geborduurde ogen ... ze zijn en blijven zielloos.
Een Fleurie is een maatje in goede en in slechte tijden. Zielloze ogen bieden geen sympathie of troost. Waarom zijn ze dan nodig?
Beauty is in the eye of the beholder. Dit is een engelse uitdrukking, waarmee gezegd wordt dat of iets mooi is, wordt bepaald door degene die kijkt. Wat de één lelijk vindt, kan een ander juist heel mooi vinden. Daarom ook de volgende reden ...
De afwezigheid van plastic of geborduurde ogen creëert de vrijheid voor een eigen invulling en prikkelt de fantasie. Het voelt voor de maakster van de Fleuries niet goed om dit al in te vullen en te bepalen door ogen toe te voegen.
Kleine mensjes beschikken nog over een fantasie waardoor alles mogelijk is. Knuffels zonder ogen zijn voor hen volledig acceptabel.
Naarmate mensen ouder worden, raakt deze fantasie vergeten of verloren. Een Fleurie biedt de gelegenheid om dit weer terug te brengen, te prikkelen en te ervaren.
En verder is er nog een heel praktische reden: Plastic ogen kunnen losraken en daardoor onveilig zijn voor kleine mensjes. De maakster heeft om die reden altijd al knuffels met plastic ogen gemeden. Geborduurde ogen zijn op zich wel veilig, maar passen simpelweg niet bij het eigenwijze karakter van de Fleuries..
 
Al met al redenen genoeg om de Fleurie Friends te maken zoals ze zijn: karaktervol en kleurrijk in eenvoud, veilig.
 
 
Kan ik bepalen hoe de Fleurie er uit moet zien?
 
Er zijn ontelbaar veel stofjes en ontelbaar veel kleur(nuances). De maakster van de Fleuries beschikt over een uitgebreide collectie stoffen en een flink aantal kleurgroepen en kleurnuances, die regelmatig wordt aangevuld.
Maar het is niet haalbaar om aan zeer specifieke wensen te voldoen. Vanuit praktische overwegingen, maar ook omdat ieder toch weer eigen beelden heeft bij bepaalde omschrijvingen, hoe uitgebreid deze ook zijn. Zelfs wanneer de maakster van de Fleuries zich zo optimaal mogelijk op die wensen zou richten, dan nog kan de uitvoering verschillen van de verwachtingen. Dit leidt vaak tot teleurstelling; het is juist de bedoeling dat een Fleurie Friend een positieve energie uitstraalt en brengt. 
 
Zie je op deze site een Fleurie met een stofje dat je heel erg leuk vindt en die stof is voorradig, dan kan die stof de basis vormen voor een nieuwe Fleurie. Maar altijd in een andere combinatie van stoffen en kleuren dan voor een eerdere Fleurie Friend is gebruikt. Geen enkele Fleurie Friend is hetzelfde, er worden geen 'kopieën' gemaakt.
 
 
Waarom zie ik op deze site niet de naam van degene die de Fleuries maakt?
 
Omdat de Fleuries de hoofdpersonen op deze site zijn. Elke Fleurie Friend wordt gemaakt omdat er inspiratie is en omdat het met veel plezier wordt gedaan. Wanneer de Fleurie vervolgens iemand blij kan maken, is de cirkel rond, zo voelt het voor de maakster. Het gaat om de energie, de inspiratie, het plezier, die overgedragen worden via de Fleurie.