Fleurie Bear & Friends
exclusieve handgemaakte knuffels
voor kleine en grote mensen
Home      De oorsprong van Fleurie Bear & Friends
 
  
  Fleurie Bear is genoemd naar …

-     een klein mensje Fleur

-     de vrolijke klank
-     de symboliek in de naam
 
                       

 

Het kleine mensje Fleur werd veel te vroeg geboren en kreeg daarmee een moeizame start in het leven. De maakster van de Fleuries wilde het meisje Fleur graag iets geven om haar geboorte te vieren. Fleur verbleef lange tijd in een couveuse en in de tussentijd vierde Noortje haar eerste verjaardag. Daardoor gebeurde het dat eerst een Fleurie Bear voor Noortje werd gemaakt.

 
Later werd gevraagd of er ook een Fleurie Bunny en een Fleurie Kitten gemaakt konden worden. De Fleurie Bunny was een succesvolle uitdaging, de Fleurie Kitten bleef eigenlijk nog steeds een Fleurie Bear, maar dan met een staart. Vandaar dat het bij één Fleurie Kitten is gebleven en Fleurie Bear een vriendje erbij kreeg, namelijk Fleurie Bunny.
 
De allereerste Fleurie Bear heeft een roze bloem op de neus. De maakster speelde met het idee om elke volgende Fleurie Bear eveneens een bloem op de neus te geven. Maar er zijn ook nog zo veel lieve, stoere en vrolijke andere stofjes, waardoor dat idee werd losgelaten. Wel is kenmerkend voor elke Fleurie Bear en Fleurie Bunny dat de neus van dezelfde stof is gemaakt als het lijf.

 


Fleurie Bunny was de eerste Friend van Fleurie Bear, daarna volgde de lieve, verlegen maar toch stoere Fleurie 'Fant.
 
Fleurie Bear, Fleurie Bunny en Fleurie 'Fant hebben elk een eigen etiket. De kleurstelling van het etiket is hetzelfde: roze letters op een lichtblauwe achtergrond en met de vermelding 'cvg-inspiration.nl'.
 

Fleurie
is in de franse taal het vrouwelijk bijvoeglijk naamwoord voor ‘bloemrijk’ en heeft een vrolijke klank in zich. Maar vooral wordt de naam Fleurie gebruikt ter ere van het mensje Fleur en alle stoere kleine en grote mensen die weten hoe het is om te knokken in en voor het leven. 
 
Voor hen en voor idereen die daaraan behoefte heeft, is de Fleurie er om een zacht en vrolijk kameraadje te zijn om heerlijk mee te knuffelen!